Tips en informatie

Onze folders:

Grasaren

Wel of niet trimmen in de winter?

Winter tips (klik hier voor een uitgebreide lijst)

De dagen zijn korter en het is weer donker. De temperaturen zakken weer en het gaat misschien vriezen. Maak je hond winterklaar zodat hij zich veilig kan voortbewegen in de winter.

Er zijn veel voorzorgmaatregelen die je in de winter kunt nemen:

Pekel op de wegen doet enorm pijn aan de poten. Het beschadigt de voetzolen van je hond. Loop niet op een weg waar ze gestrooid hebben.
Voor onze veiligheid in de auto is het belangrijk; anti vries. Voor honden is dit dodelijk, let bij het aanvullen van de ruitenvloeistof goed op waar je hond is en waar je de fles neer zet. Zet deze niet op plekken waar de hond makkelijk bij kan.
Sneeuw is prachtig, maar bij honden kan de sneeuw gaan klonten tussen de poten. Dit doet pijn en hierdoor kan hij niet meer goed lopen. Om dit te voorkomen kun je vaseline op zijn pootjes smeren.


Zorg ervoor dat de hond niet onderkoelt. De hond voor een langere tijd stil laten staan moet je voorkomen.
Laat hem niet lang in de auto, dan kan de hond onderkoeld geraken.
Als de hond het koud heeft, zorg dan voor een goede passende hondenjas.
Laat je je hond sneeuwballen eten dan kan hij aan de diarree raken.
Veel honden likken zich schoon als ze in de sneeuw hebben gewandeld. Let hier mee op. Er kan zout op de hond zijn vacht zitten en als de hond hier veel van binnen krijgt dan kan hij een zout-vergiftiging krijgen.
Laat je hond niet over ijs lopen, dit is gevaarlijk.
Zorg ervoor dat jij en je hond zichtbaar zijn als jullie gaan wandelen. Zorg voor veiligheidsvesten voor jou en je hond of reflecterende halsbanden of een lichtje.