Behandelingen

Bij Trimsalon Astrid kunt u terecht voor de volgende behandelingen:

Uw hond wordt gestyled zoals u dat wil of volgens de ras standaard.

ONTWOLLEN

Bij het ontwollen wordt het losse onderhaar verwijderd. Dit word gedaan met daarvoor bestemd trimgereedschap. We gebruiken ook een professionele waterblazer, dit is een grote krachtige föhn die het water en de losse haren eruit blaast.

KNIPPEN

Knippen wordt toegepast bij honden met een fijne haarsoort. Deze honden worden gewassen, uitgeblazen, volledig uitgekamd en het belangrijkste: ontklit. Daarna worden ze met de rechte schaar in model geknipt. Het is belangrijk om ze klitvrij te houden voor de vacht.

SCHEREN

Deze methode wordt toegepast bij diverse trimtechnieken vanwege het feit dat sommige lichaamsdelen altijd geschoren moeten worden, dit is afhankelijk van de rasstandaard. Sommige honden worden helemaal geschoren. Dit gebeurt op wens van de eigenaar, omdat het karakter van de hond een andere behandeling niet toelaat of wanneer de vacht zo in de klit zit dat er geen andere mogelijkheden meer zijn. Scheren wordt gedaan met behulp van een professionele tondeuse. Afhankelijk van de gewenste lengte wordt er gebruikt gemaakt van verschillende maten scheerkoppen.

PLUKKEN

Bij het plukken wordt de oude bovenste laag van de vacht verwijderd. Dit wordt gedaan bij honden met een ruwharige vacht. De vacht moet dan wel plukrijp zijn, dit betekent dat de dekharen los moeten zitten zodat deze gemakkelijk en pijnloos te verwijderen zijn. Heeft u twijfels of uw hond al plukrijp is, kom dan gerust even langs.

Bij iedere behandeling:

WASSEN

Er is een bad dat elektrisch omhoog/omlaag kan, zodat alle honden makkelijk in kunnen stappen. Wij gebruiken uitsluitend shampoos op natuurlijke basis.

FÖHNEN

Er is een professionele waterblazer, dat is een harde föhn die de waterdruppels uit de vacht blaast en hierbij gaat ook het losse haar /ondervacht eruit.

OREN SCHOONMAKEN

We plukken de haren wat in de oren zit eruit en dan met een doekje met speciale oorreiniger maken we de oren verder schoon.

OGEN SCHOONMAKEN

We maken de ogen schoon door de vieze haren weg te knippen en met een oogreiniger de ogen en de haren eromheen schoon te maken.

BORSTELEN

We hebben verschillende borstels en kammen voor ieder hondenras, zodat uw hond het juiste materiaal op zijn/haar vacht krijgt. Door de juiste materialen te gebruiken op uw hond word de vacht niet beschadigd en blijft uw hond een mooie en gezonde vacht houden.

NAGELS KNIPPEN

Nagels knippen is noodzakelijk om ingroei te voorkomen en voor een betere stand van de voeten, dit gebeurt met een nageltang.

TEKEN/ GRASAREN

Mocht er 1 of meerdere teken op uw hond gevonden worden, dan worden ze verwijderd. Hetzelfde geldt voor ingekropen grasaren.

ADVIES

Advies op maat over van alles, zoals de vacht, de juiste manier van kammen/borstelen, hoe vaak naar de trimsalon, wat te doen bij vlooien, wormen, mijten, teken, grasaren, andere parasieten, de ras standaard, enz.

Alleen op uw verzoek:

ONTKLITTEN

Klitten zijn opeen gepropte haarbolletjes die bijna niet meer door te kammen zijn. Soms veroorzaken klitten irritatie en smetplekken. De huid onder de klit  verstikt en de huid wordt schilferig en rood. In een latere fase gaat het haar vervilten, het enige wat dan nog kan is de hond kort scheren. Dan kan de huid weer ademen en er een nieuwe vacht op groeien.

Ik ga altijd voor de diervriendelijke behandeling, dus als de klitten te erg zijn dan zal ik na overleg met u de hond kort scheren.

ANAAL KLIEREN

Anaal klieren worden uitsluitend uitgeknepen als er door de eigenaar om gevraagd word, dit omdat de anaal klieren met het ontlasten steeds een beetje geledigd worden, bij systematisch uitknijpen word er meer en meer anaalsap aangemaakt en dit lijd tot verstoppingen en zelfs ontstekingen van de anaalklieren.
Mocht het zo zijn dat de anaal klieren bij uw hond in het verleden standaard bij iedere trimbeurt uitgeknepen zijn dan is het wel noodzakelijk om dit voort te zetten.